Convertoare DC/DC

Filtre active

82,48 lei
8248 lei
Convertoare DC/DC
Stabilizatorul de tensiune pentru camere SK-40 este destinat alimentări camerei cu sau fără termostat; Tensiune de alimentare: 20 V ... 40 V DC ; Tensiune ieşire: 12 V DC ; Curent maxim: 0.9 A ;
8248 leiPreț

Convertoarele DC DC sunt circuite electronice ori echipamente electromecanice care convertesc o sursă de curent continuu de la un nivel de tensiune la un alt nivel de tensiune. Necesitatea unui convertor tensiune curent este dată de gama largă de echipamente cu diverse tensiuni de alimentare - astfel, aceste convertoare sunt necesare pentru a furniza voltajul necesar fiecărui echipament în parte. 

Caracteristice pentru convertoare tensiune-curent sunt tensiunea de intrare, de fapt sursa de alimentare și tensiunea de ieșire, respectiv tensiunea necesară pentru diversele echipamente ce trebuie alimentate. Alta caracteristică importantă pentru aceste echipamente o constituie modul de reglaj al tensiunii de alimentare și al tensiunii de ieșire.

Tipuri de convertoare de curent

Din punct de vedere funcțional, avem doua tipuri de convertoare DC - DC:

  • Convertoare DC -DC de tip Step up - ridicare de tensiune, unde tensiunea de ieșire este mai mare decât tensiunea de intrare (de alimentare). Printre cele mai curente modele din această gamă se numără convertor DC DC 12v 24v sau converter DC DC 5v 12v
  • Convertoare DC -DC de tip Step down - reducere de tensiune, unde tensiunea de ieșire este mai mică decât tensiunea de intrare (de alimentare).

Avantajele convertoarelor DC DC

Convertoarele DC DC ajută la reglarea tensiunii de la un voltaj mai ridicat la unul mai scăzut sau invers, oferind puterea necesară funcționării echipamentului de lucru și izolează circuitele primare și secundare.

Convertoarele curent continuu oferă eficiență și adaptabilitate mare în convertirea unui nivel de tensiune în alt nivel de tensiune, compensând căderile de tensiune din cablu și oferind protecție la supratensiune, subtensiune sau scurtcircuitsformarea curentului continuu în tensiuni mai mari sau mai mici faţă de cea de intrare.